ASANSÖRDE İŞ KAZASI ÖLÜMLE SONUÇLANDI


ÖLÜM GÜLSÜMÖlüm Gülsüm’ü asansörde buldu

İstanbul’da, çalıştığı iş yerinde malzeme yüklediği yük asansörünün kayması sonucu sıkışarak ölen Gaziantepli Gülsüm Çapan’ın (39) yakınları, yargıya başvurma hazırlığında…

İstanbul’da bir gıda şirketinde çalışan bir çocuk annesi Gülsüm Çapan, 9 Eylül’de işyerinde ürün yüklemesi yaparken yük asansörünün kayması sonucu sıkışarak hayatını kaybetti. Doğum günü 12 Eylül olan ve arkadaşlarının parti için hazırlık yaptığı Çapan, memleketi Gaziantep’in İbrahimli köyünde toprağa verildi. Genç kadının yakınları, firma hakkında hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

2 YILDIR ÇALIŞIYORDU 
Olay 9 Eylül 2013 tarihinde saat 17.00 sıralarında Kocasinan Merkez Mahallesi’ndeki bir gıda şirketinde meydana geldi. Firmada yaklaşık 2 yıldır çalışan Gülsüm Çapan giriş kata çağırdığı asansöre malzeme taşımaya başladı. İddiaya göre bir anda aşağı kayan asansörle duvar arasında sıkışan Çapan’ı kurtarmak için itfaiye ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye görevlileri uzun süren çabanın ardından Çapan’ı sıkıştığı yerden çıkardı.

Bu kadar kolay olamaz
Hastaneye kaldırılan Çapan kurtarılamadı. Talihsiz kadının cenazesi yapılan otopsinin ardından memleketi Gaziantep’e getirildi. İbrahimli köyü mezarlığında defnedilen kadının yakınları yasa boğuldu. Doğum tarihi 12 Eylül olan ve arkadaşları parti hazırlığı yaparken ölen Çapan’ın kuzeni Mehmet Dilsiz, “Bir ölüm bu kadar kolay ve ucuz olmamalı. Firmadan şikayetçi olacağız” dedi.

 

KAYNAK: www.sabah.com.tr