KERESTE ATÖLYESİNDE YANGIN


marangoz-atolyesinde-cikan-yanginda-2-isyeri-kul-oldu-297459

Fethiye’de Kereste Atölyesinde Yangın

 

Kereste atölyesinde çıkan yangında dumandan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı, 2 iş yeri ve 1 ev kullanılmaz hale geldi.

 

Fethiye’de kereste atölyesinde çıkan yangın sonucu dumandan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Taşyaka Mahallesi 265. Sokakta bulunan Sanayi bölgesinde bulunan Hüseyin İrbeç’e ait marangoz atölyesinde dün gece 02.00 sularında yangın çıktı. Atölyenin üst katında başlayan yangın kısa sürede bütün atölyeyi sardı. Hızar ve kereste malzemeleri nedeniyle hızla büyüyen yangına Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler müdahale etti. Bir türlü kontrol altına alınamayan alevleri söndürmek için çevre Belediye itfaiyelerinden de yardım istendi.ÖlüdenizÇiftlik ve Karaçulha belediyelerine ait itfaiye araçlarının da takviyesi ile yangına dört bir yandan müdahale edildi. Ekipler, aynı yığınları defalarca söndürmek zorunda kalınca, devreye iş makineleri girdi. İş makineleri yardımıyla kereste yığınları depodan çıkarılarak söndürme çalışmalarına devam edildi.

9 itfaiye aracı, 2 arazöz ve 2 su tankeriyle müdahale ettiği yangın 5 saat süren bir çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Yangın sonrasında marangoz atölyesi ve yanında bulunan Yay-Sat binası tamamen kullanılamaz hale geldi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, yanan işyerlerindeki hasarın 1 milyon TL civarında olduğu öğrenildi.

4 kişinin dumandan etkilenerek hastanede tedaviye alındığı yangında alevlerin sardığı işyerinden çıkmak istemeyen 57 yaşındaki Hüseyin İrbeç, polis tarafından güçlükle dışarı çıkarıldı.

Kısa sürede iş yerinin tamamını saran alevler, atölyenin üst katında oturan Yılmaz ailesini de tehdit etti. Yangın sonucu oluşan dumandan etkilenen Esma Yılmaz, eşi Hakan Yılmaz ve çocukları Orhan ve Azra Yılmaz, itfaiye ve çevredeki vatandaşların yardımıyla evden çıkartılarak ambulansla Fethiye Özel Lokman Hekim EsnafHastanesine kaldırıldı.  Ailenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

‘BÖYLE BÜYÜK YANGIN YAŞANMADI’

Eşinin haber vermesi üzerine olay yerine geldiğini belirten mahalle sakinlerinden Erdal Arslan da yangının çıkış nedenine ilişkin bilgisi olmadığını söyledi. Sanayi sitesinde bugüne kadar bu denli büyük bir yangının olmadığını dile getiren Arslan, yangının diğer iş yerlerine sıçramadan söndürülmesinin büyük başarı olduğunu kaydetti.

 

Tarih: 16/12/2013